Dina 5 steg till frihet

Självklart hjälper vi dig med alla dessa steg eller enligt dina önskemål!

Du behöver bara koncentrera dig på teorin och körningen!

1. Körkorstillstånd

Körkortstillståndet ansöker du hos Transportstyrelsen. Det behöver INTE vara godkänt till din 1:a körlektion då vi kör på inhängnat område, det räcker att den är godkänd till din första trafiklektion. Handläggningstiderna varierar beroende på årstid och om du uppfyller Transportstyrelsens krav som ställs på alla som ska ta körkort.

Ansök om körkortstillstånd  hos transportstyrelsen→.

 

2. Utbilda dig

Vi hjälper dig med all utbildning du behöver fram till ditt motorcykelkörkort och allt som kan ha att göra med hojlivet. Allt från en lektion innan din uppkörning till en komplett utbildning! Du behöver bara infinna dig i tid till din bokning, vi löser resten.  Utbildningstillfällena på manöverbanan(Stockholms trafiksäkerhetscenter Gillinge) är 60 eller 120 minuter. I trafik är det 120 minuter. Landsvägskörningen är 180 minuter. Utrustning ingår i lektionspriset. Se till att vara i god tid för att hinna byta om. Våra utbildningar är grupputbildningar och ni är ALLTID två elever på passen, kom i tid! Kan du öva hemma med din handledare är det ett plus!

Anmäl dig till en utbildning eller boka ett utbildningstillfälle!

 

3. Riskutbildningarna

Hos oss är alla välkomna att göra sin riskutbildning. Vi utbildar dig som enbart kör privat, går hos oss på Gillinge MC-Skola eller på någon annan trafikskola. "Riskettan" är en teoretisk utbildning utan krav på förkunskaper och kan göras med fördel i början av din körkortsutbildning medan "Risktvåan" är en praktisk utbildning som kräver goda manövreringskunskaper & bör göras i slutet av din körkortsutbildning. Boka dessa nedan.

Boka riskutbildningarna→

 

4. Kunskapsprovet

För att boka Kunskapsprovet, vilket skrivs hos trafikverket, måste du ha avklarat riskutbildningarna. Ett godkänt resultat är 52 rätt av totalt 65 frågor och är giltigt i ett år. Vi rekommenderar att du börjar läsa teori redan från början av din utbildning, om du gör det blir de praktiska momenten mer lättbegripliga.

Läs mer om kunskapsprovet och boka det här →

 

 

5. Körprovet

När kunskapsprovet är godkänt kan du boka ett körprov hos trafikverket. Körprovet utgår från Gillinge Trafikövningsplats och börjar med en manöverdel och om du är godkänd får du åka ut i trafiken och visa dina kunskaper.

Läs mer om körprovet hos trafikverket här  →